απο το παλιο fora...... για όσους δεν προλαβαν.

Ποια ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν τον ρου της ιστορίας;

απο το παλιο fora...... για όσους δεν προλαβαν.

Δημοσίευσηαπό Marema* την Τετ Δεκ 10, 2008 6:05 pm

~UnderDark

Mέλος από Τετάρτη 7 Ιουνίου 2006

Φοβάμαι για ολα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα...
09-12-2008 08:00

Φοβάμαι για τον καιρό που θα έρθει και θα γυρίσει ο γιος μου και η κόρη μου και δείχνοντας μου την κοινωνία θα μου πει "Αυτό είναι η κληρονομιά μου πατέρα?"...
Σε μια εποχή που ο νόμος, οι αρχές και οι αξίες ως έννοιες έχουν εκλήψει και τις βρίσκεις μόνο στο λεξικό, και το κράτος μόνο κράτος δεν είναι (ισχύς – δύναμη) είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς «που θα πάει αυτή η κατάσταση;».
Θα προσπαθήσω ειλικρινά να εκφραστώ όσο πιο αμερόληπτα και ουδέτερα μπορώ.

Όταν βλέπει κανείς μικρά παιδιά, δημοτικού και γυμνασίου να ρίχνουν νεράντζια και γιαούρτια σε ένστολους και αρματωμένους αστυνομικούς και να τους γιουχάρουν, καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον η εξουσία δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ούτε ο σεβασμός προς αυτήν. Και συγκρίνοντας με παλαιότερα χρόνια που ο αστυνομικός και μόνο με το πηλήκιο να εμφανιζόταν βάραγαν όλοι προσοχή, ενώ τώρα ακόμα και με πανοπλία, ασπίδα, όπλο δακρυγόνων, γκλόπ, κράνος, άρβυλα και αντιασφυξιογόνα μάσκα δεν προκαλεί όχι το δέος, ούτε καν την συστολή σε ένα παιδάκι, αντιλαμβάνεσαι ότι η νέα αυτή γενιά θα αποτελέσει κάτι το τρομακτικό για το μέλλον.
Και δεν θα είναι δικό της το φταίξιμο. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται. Ο σεβασμός κερδίζεται. Δεν μπορεί να επιβάλεις σε ένα παιδί να σε σεβαστεί πυροβολώντας το. Δεν μπορείς πλέον καν να το κάνεις να τρομοκρατηθεί, διότι τα παιδιά σήμερα δεν γνωρίζουν φόβο. Έχουν μεγαλώσει μέσα σε ένα νοσηρό κόσμο γεμάτο τρομοκρατία και ανασφάλεια ξεκινώντας μέσα από την οικογένεια και φτάνοντας μέχρι την παγκόσμια κοινότητα. Καταστάσεις λοιπόν σαν και αυτές το μόνο που κάνουν είναι να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους. Και τότε αυτό το φυσικό ναρκωτικό, αφού θα ξεχειλίσει μέσα τους, τα μεθάει, και η βία οδηγεί σε βία, και η αδικία οδηγεί σε οργή που δεν είναι πια σιωπηλή, αλλά φρενήρες ξέσπασμα.

Η αρχή της αστυνομίας. Παταγώδης αποτυχία. Έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και σε όλες τις υποχρεώσεις της. Ούτε τον Νόμο μπορεί να επιβάλει, ούτε την τάξη μπορεί να αποκαταστήσει, ούτε τον πολίτη (και την περιουσία του) μπορεί να προστατέψει. Ενεργεί απλά σαν ένα κόκκινο, ναι βαμμένο με αίμα, πανί μπροστά στις συνειδήσεις όλων μας. Δεν υπάρχει πια αρχή της τάξης. Παραιτήθηκε του ρόλου της.

Ο αστυνομικός. Ο άνθρωπος αστυνομικός. Τον βλέπεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να τον μισήσεις ή να τον λυπηθείς. Ναι, γιατί δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί δολοφόνοι. Εξαιτίας όμως ορισμένων, οι ρετσινιά βαραίνει όλους. Και βλέπεις τον αστυνομικό πελαγωμένο, να μην ξέρει από πού να κρυφτεί, να μην ξέρει τι να κάνει. Να εύχεται να μπορούσε να πετάξει κράνη και ασπίδες και να τρέξει σπίτι του. Δεν αναφέρομαι σε βαθμοφόρους που δίνουν εντολές και κάθονται πίσω από γραφεία. Μιλάω για αυτούς που είναι άνθρωποι αστυνομικοί, άνθρωποι σαν όλους εμάς και τους έχουν ρίξει στο πύρινο μέτωπο. Τους παρακολουθείς και είναι σαστισμένοι, θολωμένοι. Από τη μία του λένε οι ανώτεροι «Σκατά τα κάναμε, μας είχαν που μας είχαν στην μπούκα, τώρα μας θέλουν νεκρούς γιαυτό προσέξτε μην επεμβαίνετε εκτός κι αν υπάρχει εξαιρετική ανάγκη. Μην προκαλέσουμε άλλο.» Και κάθεται ο αστυνομικός σε απόσταση και δεν κάνει τίποτα παρά μόνο παρακολουθεί. Και τότε, οι δημοσιογράφοι, κάνουν λόγο για «απάθεια της αστυνομίας» που επιτρέπει βανδαλισμούς και λεηλασίες. Και τρωει τις μολότοφ ο αστυνομικός και όταν πιάσει έναν ταραξία και τον σαπίσει όλη η διμοιρία στο ξύλο γιατί προηγουμένως πήγε να τους κάψει ζωντανούς, ναι τότε οι δημοσιογράφοι θα μιλήσουν για «αστυνομική βαρβαρότητα.» Καμία μέση οδός.
Οι πρώτοι που θα έπρεπε να σαπίσουν στο ξύλο, είναι κάτι καθάρματα σαν το 37χρονο κτήνος, και αυτοί που θα έπρεπε να το κάνουν πρώτοι είναι οι άνθρωποι αστυνομικοί που είχαν την ατυχία να είναι συνάδελφοι τους. Διότι εξαιτίας ενεργειών από τέτοιους αλήτες και κτήνη αλλά και εκείνων που τους αποδέχονται, τους δίνουν περίστροφο και τους στέλνουν περιπολία, περνάνε τα όσα περνάνε. Εξαιτίας τους, το παιδί του ανθρώπου αστυνομικού που πάει σχολείο περνάει μια κόλαση από τους συμμαθητές του (βρισίδια και ξύλο), επειδή ο πατέρας του είναι «μπάτσος».

Αυτό που διαδραματίζεται στα μάτια μας δεν είναι επεισόδια. Είναι πόλεμος. Οι νεαροί με τα κράνη και τις κουκούλες δεν είναι ταραξίες είναι μανιακοί. Και σίγουρα δεν είναι αναρχικοί!
Καταστρέφουν και λεηλατούν τα πάντα. Δεν χτυπούν συγκεκριμένους στόχους πολιτικής σημασίας απλά αποδεικνύοντας ότι η αστυνομία είναι άχρηστη και δεν μπορεί να προστατέψει «το κεφάλαιο» που πάει χέρι – χέρι με τους εργοδότες της. Σπάνε και κλέβουν περιουσίες των γονιών τους και των φίλων τους.

Και σκέφτεσαι και λες, όταν η αρμόδια αρχή για την αποκατάσταση της τάξης είναι ανίκανη να ανταποκριθεί τότε τι μας απομένει για να επιβληθεί η τάξη; - Ο στρατός. Το μόνο που μας απομένει λοιπόν για να ολοκληρωθεί η τραγική αυτή κατάσταση, είναι μια παρέα από φιλόδοξους στρατιωτικούς με «άκρες», που θα πουν «Κύριοι, δεν αξίζετε, είστε ανίκανοι να κυβερνήσετε, αναλαμβάνουμε εμείς τώρα.»
Και τότε, θα κατέβουν τα τανκς και οι στρατιώτες, και όποιος κρατάει πέτρα ή φοράει κουκούλα θα πυροβολείται επιτόπου. Και έτσι φίλες και φίλοι, θα επανέλθει η τάξη και όλοι μας θα πηγαίνουμε το πρωι στην δουλειά μας ήσυχοι, θα γυρίζουμε σπίτι μας με την δύση του ηλίου και θα τρέμουμε κάθε στιγμή που θα χτυπάει η πόρτα μας.

Δυστυχώς, εκεί οδηγούμαστε. Ζούμε σε καιρούς που υπάρχουν μόνο ακρότητες. Σε καμία περίπτωση ελευθερία ή δικαιοσύνη όμως, ανεξαρτήτως πολιτεύματος.
Οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί δεν μπορούν να τερματιστούν πια, παρά μόνο εάν αυτοί που τις προκαλούν σταματήσουν μόνοι τους. (και μιλάω για οποιαδήποτε πλευρά)

Ο «κύβος» ερίφθει, και δεν ήταν κύβος αυτή τη φορά, ήταν σφαίρα. Μια σφαίρα που πήρε μια αθώα ζωή, πήρε τον κατήφορο στην χιονοπλαγιά των συνειδήσεων μας και προκάλεσε χιονοστιβάδα.

-----
"Never underestimate your enemies, never overestimate your friends"

[Απάντησε στο μήνυμα]
Εκτύπωση
Email

~doui
Σταυρουλα
Mέλος από Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2006

αλλο φοβος, αλλο φοβια κ αλλο ....ευλογοφανεια
09-12-2008 09:12

κολογκυθια με ριγανη ....σερβιρισμενα εκ του ασφαλους, φορωντας τις ζεστες παντουφλες, το μποξερακι με τον νταφυ

κ την συμβια να περιμενει (ανυπομονα) για....σεξ!

κατω απο αυτες τις συνθηκες ξυπναει το ενστιχτο του αμεροληπτου κ αδεκαστου κριτη, που εχοντας διαβασει ολες

τις φυλαδες της "γραμμης" κ ακουσει τον...αυτια κ τον μυτογκτα στα καναλια, πιανει το πληκτρολογιο κ θυμαται

το...."μερος" (φοκ) που οι μαλακιες πιανουν τοπο!

τουτη η εμμονη των φοβισμενων να θεωρουν εξ ορισμου τις ζωες των νεκρων παντα "αθωες" κατανταει πια εμετικο!

κανεις δεν ειναι αθωος σε ενα κοσμο βουτηγμενο στην ενοχη! ΚΑΝΕΙΣ

την ενοχη την μεταβιβαζουμε πολυ νωρις δια του σπερματος, ακυρη η δηλωση περι κληρονομιας της κορης η του υιου

λοιπον κ ο πα-τερας δεν χρειαζεται να υποκριθει για τπτ

απο την στιγμη που η σφαιρα εφυγε απο το οπλο του κολομπατσου μεχρι να ξεψυχησει το μαλακισμενο ηδη ειχαν αφησει

την τελευταια τους πνοη δεκαδες "15αχρονα"απο αμεσες η εμμεσες ευθυνες τριτων, καθ ολα αξιοπλεπων κ κυριλατων

τυπων, αλλα οταν φορας παντουφλες κ τον νταφυ, περιμενεις τα επεισοδια στα ....εξαρχεια για να θυμηθεις τα....κτηνη

που τα βαζουν με ....αθωα-γελαστα παιδια κ τους μανιακους που γαμανε κ δερνουν (sic)

ποσο ηλιθιος μπορει να ειναι καποιος για να "ζηταει" δικαιοσυνη απο "κουκουλοφορους"...????

μηπως πρωτα πρεπει να κατανοησει πως η κουκουλα δεν κρυβει παρα την ιδια την ασχημοφατσα του?

ξυπνατε σεις οι νευρικουληδες (ανευ αντικρυσματος) κατω απο τα σκοταδια (κ οχι μονο)

ΥΓ οι "αποψεις" του γραφοντος δεν εχουν την οριστικη, παθητικη κ αμεριστη συμφωνη γνωμη της ιδιοκτητριας

του...λογ/μου "doui" !!!

~UnderDark

Απ: Φοβάμαι για ολα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα...
09-12-2008 10:39

Ακη, δεν ξέρω αν δεν συμφωνείς με αυτά που έγραψα ή με το γεγονός ότι μπήκα και έγραψα.

Θα ήθελα λοιπόν να σε πληροφορήσω αγαπητέ Ακη, ότι υπάρχουν ατομα που λειτουργούν διαφορετικά απο εσένα. Ισως εσύ φοράς γουνινες παντοφλίτσες και μποξεράκια "νταφυ" λόγω του παλιμπεδιμσού που σε δέρνει 40 χρονώ γαϊδαρος (ΟΝΟΣ).
Ή μπορεί να σου αρέσει να σαλιαρίζεις αδιακρίτως χρησιμοποιώντας λογαριασμούς απο κοριτσάκια που θα μπορούσαν να είναι κορες σου αν έμπαινες στον κόπο να αποκτήσεις μια ζωή κακομοίρη μου και να γίνεις πα-τερας αντί να παπαρολογείς φορώντας πυτζαμούλες τάινυ τουνς.

Απόψεις έχει ο κάθε άνθρωπος (που σκέφτεται εστω) και δεν χρειάζεται να του διαπλάσει κανεις την γνωμη, σκέψη, αποψη ή πεποίθηση απο το χαζοκούτι που παρακολουθείς ολη μέρα.

Μην αισθάνεσαι λοιπόν άσχημα και μην συμπεριφέρεσαι σαν κομπλεξικός... μπορείς και εσύ να σκεφτείς αντι να παρασιτοζοείς παπαράκο φίλε.

Δεν ξέρω Ακη αν γεννηθηκες μαλακας.... πάντως με την κατρακύλα σου, σε βλέπω να πεθαίνεις μαλάκας...

Περαστικά σου λοιπόν, καλή ανάρωση και αντε *@μησου μπας και ξελαμπικάρεις...

Φιλικά, "κάτω απο τα σκοτάδια"

Νίκος.

-----

~doui
Σταυρουλα

εισαι εκτος θεματος αγαπητε νικε αλλα μεσα στα....νευρα!
09-12-2008 11:20

αυτο που εχει ομως σημασια νικε, ειναι να νοιωθεις εσυ καλα, γιατι το...χρειαζεσαι πολυ

ειναι προφανες

σε καληνυχτω λοιπον σεβομενος τον λογ/μο που χρησιμοποιω κ οχι εσενα, εσυ εισαι το λιγοτερο

για....συγκαταβατικο χτυπημα στην πλατουλα σου

γεια σου φιλε νικε

~UnderDark

Με εντυπωσιάζεις με τα χρωματάκια σου και με τις λεξούλες σου...
09-12-2008 11:40

"Σεβόμενος"?!?!?! Βλέπω το έριξες στο διάβασμα... καινούργιες λέξεις μπαίνουν στο λεξιλόγιο σου.
Μπράβο ρε φίλε Ακη, έχεις ελπίδες ακόμη.

Είπες πριν: "το...."μερος" (φοκ) που οι μαλακιες πιανουν τοπο!"

Σε αφήνω λοιπόν στο μέρος αυτό, στο οποίο είσαι ομολογουμένως...ΒΑΣΙΛΙΑΣ, και δεν θα σε ενοχλήσω σεβαστηκέ ακη...

Καλό ξημέρωμα.

ΥΓ. μπορεις να πας και για ψαρεμα εναλακτικά.... (χωρις νευρα το λεω.. αλήθεια...)

-----

~doui
Σταυρουλα

ηθικη αρχη που αναγνωριζει κ εξασφαλιζει ιση μεταχειριση δεν υφισταται νικε, παρα μονο σε....θεωρητικο επιπεδο
09-12-2008 12:27

ναι, "σεβομενος" !!! επιλεκτικα επιλεγμενα προσωπα κ καταστασεις κ οχι το καθε γιδι που στριμωχνεται

να μπει στον προστατευτικο κυκλο της "εννοιας του δικαιου" ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, φιλε νικε......

κ θα πρεπε να σε κολακευει το γεγονος οτι συνδεθηκα με το λογ/μο μια κοπελας που θα μπορουσε να

ηταν...κορη μου, για να σχολιασω το παραληρημα που ειχες (ξανα) ποσταρει πριν ενα χρονο περιπου

οταν ειχαν "ξαναφαει" ενα μαλακιστηρι σε παρομοια επεισοδια στο χωρο του πολυτεχνειου

η γερασες φιλε νικε κ αρχισες να...ξεχνας?

αραγε φιλε νικε.....εχεις σκεφτει πως ολοι αυτοι που συναναστρεφεσαι, εκτος απο την τρεχουσα σχεση

που εχετε, τι αλλο θα.....ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να ηταν για σενα η εσυ γι αυτους?

η μηπως δεν τα καταφερνεις να σκεφτεις με αφηρημενες ...εννοιες?

ξαναγεια κ μη με προκαλεις αλλο, δεν προκειται να απαντησω, ηδη μετανοιωσα που εγραψα εδω, αλλα

για χαρη σου ρε μπαγασα να παει στα κομματια

επαναστατη του καναπε κ προβληματισμενε γονιε του τι θα απαντησεις στην ....κλασικη ελωτηση.....

" ω τι κοσμος μπαμπα"

~UnderDark

Μεγα λαθος μου...
09-12-2008 13:14

εχεις απόλυτο δικιο... Αποτελεί τιμή για εμένα το ότι "μου έκανες την χάρη" να ανοίξεις διαλογο μαζί μου και μάλιστα με δική σου πρωτοβουλία.

Σε ευχαριστώ πολύ, εστω και αργά.

Παντως ουδεποτε εξέφρασα την πεποίθηση ότι υπάρχει αρχή που εξασφαλίζει ίση μεταχείριση ή δικαιοσύνη... αντιθέτως μάλιστα μίλησα για αυτά που "υποτίθεται" ότι προασπίζουν. Ισως να μην το διατύπωσα αρκετά αφηρημένα ώστε να είμαι κατανοητός.

Ήταν λάθος μου να μπω και να εκφράσω την γνώμη μου προτού ζητήσω την άδεια απο τον μέγα... ακη... (πρεπει να το αλλάξεις αυτό το όνομα...μεγας και υποκοριστικό δεν πάει... με το συμπάθειο...)

Πράγματι ίσως να έχω γεράσει, διότι δεν θυμάμαι να "εφαγαν" κανέναν στο πολυτεχνείο ούτε πέρυσι, ούτε πρόπερσι... το 1985 αν θυμάμαι καλά είχε γίνει ξανά κάτι τέτοιο... Και το '85 δεν είχα γράψει τίποτα...με βεβαιότητα...

Τώρα, βέβαια δεν θέλω να ισχυριστώ σε καμία περίπτωση ότι δεν ξέρεις τι λες, καθών εφόσον είσαι ο ένας και μοναδικός ΒΑΣΙΛΙΑΣ του "μερους (φοκ) που οι μαλακιες πιανουν τοπο" σίγουρα θα βρεις αυτά που έγραψα και θα μου τα τρύψεις στην ταπεινή μου μούρη.

Τώρα ως προς τις "αφηρημένες έννοιες" που μου προτίνεις να σκεφτώ, η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφερνω με τα αφηρημένα. Είναι προφανώς ανώτερου επιπέδου απο το δικό μου. Αφήνω τις αφηρημάδες λοιπόν σε εσένα που είσαι σκεπτόμενο και σεβαστικός.

Λυπάμαι που σε προκάλεσα δεν θέλω να σε απασχολώ απο την σοβαρή σου εργασία...

Μακάρι να μπορούσα να γίνω κι εγώ επαναστάτης όπως εσύ... μακάρι...

Θα χαιρόμουν παρόλαυτά πολύ, να διαβάσω την γνώμη σου για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Μονο διατυπωσε τα σε παρακαλω με πιο... κατανοητό τρόπο και όχι τόσο αφηρημένο για να μπορέσω και εγώ ο ημιμαθείς θνητός να τα καταλάβω.

Σε ευχαριστώ και συγνώμη που σε "όχλησα"

Με τιμή, και σεβόμενος το "επιλεκτικα επιλεγμενο προσωπο σου"

αποχωρώ στον σκοτεινό...καναπέ μου...

-----
Marema*

Δημοσ.: 3

Re: απο το παλιο fora...... για όσους δεν προλαβαν.

Δημοσίευσηαπό netsence την Τετ Δεκ 10, 2008 6:47 pm

Ας μείνουμε στην ουσία του θέματος, μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις που σε τίποτα δεν εξυπηρετούν.
There Are Two Kinds of People In The World:

Those Who Think There Are Two Kinds of People In The World and Those Who Don’t
Άβαταρ μέλους
netsence

Δημοσ.: 62

Δημοσίευσηαπό Marema* την Πέμ Δεκ 11, 2008 10:20 am

Καλέ μου Τάσο, δεν το ανέβασα για να παρακολουθήσουμε όλοι μια διαμάχη μεταξύ δυο - φιλων - χρηστών, αλλά γιατί θεωρώ πως είναι ενα πολύ ωραίο θέμα απο την πλευρά του Νικόλα και αρκετά... ευρύχωρο για συζήτηση.

Προσπαθώ να βρω χρονο για να απαντησω κι εγω.
Marema*

Δημοσ.: 3

Δημοσίευσηαπό netsence την Πέμ Δεκ 11, 2008 10:34 am

Μα δεν είπα οτι το έκανες γιαυτό.. αλίμονο! Ισα ισα, είναι πολύ ωραίο το θέμα με πολλές πολλές προεκτάσεις!
There Are Two Kinds of People In The World:

Those Who Think There Are Two Kinds of People In The World and Those Who Don’t
Άβαταρ μέλους
netsence

Δημοσ.: 62

Δημοσίευσηαπό samenzhen την Πέμ Ιούλ 15, 2010 7:10 pm

samenzhen

Δημοσ.: 128

Επιστροφή στην Γεγονότα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης